Muktamar DPPNS 2012

1 Mei 2012, Prima Selayang: Muktamar Tahunan Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor kali ke-46 telah berlangsung dengan jayanya di Ideal Convention Centre. Acara tahunan telah dihadiri oleh semua perwakilan Dewan Pemuda PAS kawasan di 22 kawasan dalam Negeri Selangor. Majlis diisi dengan kata-kata taujihad serta perasmian yang di sampaikan oleh YB Dato' Takiyuddin Hassan selaku Penolong Setiausaha PAS Pusat.

Majlis di serikan dengan bacaan ayat suci Al-Quran oleh qari jemputan dan di teruskan dengan ucapan Ketua Pemuda PAS sebelum ucapan perasmian YB. Muktamar tahun ini juga mempamerkan video khas sukan bermotor yang telah dianjurkan oleh ARC(Alternative Riding Club) dan telah di siarkan oleh saluaran TV9. Penyampaian anugerah PASTI kawasan terbaik juga telah disampaikan pada majlis tersebut. PASTI Kawasan yang terbaik bagi ketegori A adalah Kapar manakala ketegori B adalah Gombak.

Semoga semangat muktamar DPPNS kekal ditahun-tahun yang akan datang bagi meneruskan agenda PAS dalam negeri Selangor. Diharap hasil muktamar ini dapat memberi semangat dan motivasi serta muhasabah seluruh ahli pemuda dalam mengekalkan kemenangan Pakatan Rakyat di Negeri Selangor serta memenangkan Pakatan Rakyat di Malaysia.

Ucapan Persamian oleh YB Dato' Takiyuddin
Anugerah PASTI Kawasan Terbaik 2012 Ketegori A, Kapar
Anugerah PASTI Kawasan Terbaik 2012 Kategori B, Gombak
Para perwakilan

Soal jawab oleh Exco pimpinan DPPNS
Ucapan pergulungan Ketua Pemuda DPPNS
Saff Kepimpinan DPPNS
Tonggak utama DPPNS

0 comments: